SAĞLIK DEPOSU “CEVİZ”

NEDEN CEVİZ TÜKETMELİYİM?

Ceviz denilince aklımıza gelen ilk şey beyin olmaktadır. Hem şeklen hem de ceviz tüketiminin hafıza, konsantrasyon ve bilişsel fonksiyonları geliştirici etkisi olması nedeniyle beyine benzetme yapılmaktadır. Ceviz içerisindeki omega-3 ve omega-6 yağ asitleri sayesinde beyin gelişimine katkı sağlamaktadır.

İçerisindeki yağ asitleri nedeniyle başta kalp sağlığı olmak üzere vücudumuza birçok katkısı bulunur.

– Kolesterolü iyileştirici etki gösterir. Ceviz yağ içeriği zengin bir besindir. Ancak bu yağlar omega-3 ve omega-6 olarak bilinen kötü kolesterolü (LDL) düşürüp iyi huylu kolesterolü (HDL) yükselten faydalı yağlardan oluşmuştur.

– Diyabette yetersiz salınan insülin nedeniyle kan şekerini dengelemek zor bir durumdur fakat tüketimi insülin ve glikoz düzeylerinin dengelenmesine yardımcı olur.

– Potasyum içeren bir besin olması nedeniyle sinir sistemini uyarıp kas dokularının çalışmasını sağlar.

– Omega-3 yağ asitleri depresyona karşı koruyucudur ve içerisindeki E vitamini sayesinde antioksidan özellik gösterir. Bu sayede alzheimer hastalığına koruyucu görev görür.

– Düzenli ceviz tüketenlerin kalp damar hastalığına yakalanma oranları daha düşüktür.

– Düzenli tüketimi organ yağlanmasının önüne geçmektedir. Kontrollü tüketildiği taktirde kilo artışına sebep olmaz.

– Sağlıklı beslenme düzenine eklendiği zaman kanser önleyici etki gösterir.

– Ceviz tüketimi vücudun stres tepkisini azaltmaktadır.

– İçerdiği çoklu doymamış yağ asitleri ve omega-3 yağ asitleri sayesinde cildi pürüzsüzleştirir, sağlıklı tırnaklara ve parlak saçlara kavuşmanızı sağlar.

– İçerdiği çoklu doymamış yağ asitleri nedeniyle damar tıkanıklıklarının önüne geçer.

PEKİ CEVİZ TÜKETİMİ NE KADAR OLMALI?

Araştırmalara göre doymamış yağ içeriği bakımından zengin olan besinlerle beslenmek kilo vermede oldukça etkilidir. Günde ortalama 3 ceviz tüketmek, günlük vücudumuzun ihtiyacı olan omega-3 yağ asidinin %85 ini , demirin %20 sini , manganezin %43 ünü , triptofanın %17 sini karşılar. Yapılan araştırmalar sonucu günde düzenli olarak tüketilen 25 gram cevizin, bir yıl içerisinde gözle görülür bir şekilde sağlığı iyileştirdiği belirlenmiştir. Ceviz;
folik asit, E vitamini, demir, fosfor, magnezyum, potasyum, çinko açısından da zengindir. Fakat içerdiği kaloriden dolayı aşırı tüketimden kaçınılmalıdır.

 

 

Of course, it is possible to purchase a paper from everywhere, even at a hospital, and also in the event that you do not live in that country, you might have a virtual shipping and still affordable-papers.net receive the paper, without even doing anything in any way.

Site varsayılanı

Author Site varsayılanı

More posts by Site varsayılanı

Leave a Reply

SAĞLIKLI BESLENMEK İÇİN BİR ADIM AT!

Vücut Kitle Endeksi

  • Cinsiyet
  • Kilo (kg)
  • Boy (cm)

BETÜL CEYLAN
SAĞLIKLI BESLENME & DİYET MERKEZİ

BİZE ULAŞIN

Mimar Sinan Caddesi
Mimar Sinan Mahallesi
TOPLUSOY İŞ MERKEZİ NO:5
KAT:2 D:8-9
Çekmeköy / İSTANBUL

T:  0(216) 969 34 71
E:  diyetisyenbetulceylan@gmail.com

Open chat
Merhaba, size nasıl yardımcı olabiliriz?